Bøger om Sikker Slank-programmet

sikker_slank_bog.htm

<redirect fra ovenstående til denne side>

Sikker Slank i 7 trin

I 1985 skrev jeg en artikel om, hvorfor det så er vigtigt at spise næringsrig mad, når du vil ned ned i vægt.

Siden er det blevet til flere bøger og kurser om overvægt og slankekure, men den grundlæggende idé er stadig den samme.

Ønsker du at tabe dig på en sund måde, som holder i det lange løb, kan du kun gøre det ved:

 1. At give din krop de næringsstoffer, den har brug for
 2. At indtage færre kalorier, end du forbrænder

Det lyder enkelt, men i praksis er det en svær opgave. Det kræver en helhjertet indsats.

Du skal først og fremmest lære præcist, hvordan du ændrer og forbedrer dine vaner.

Gradvist og i den rigtige rækkefølge!

Ingen genveje

Der findes ingen genveje til en sund og slank krop. Ingen slankepulvere, -plastre, -piller osv. klarer det alene. Jo flere genveje du forsøger, desto sværere bliver det faktisk at nå dit mål.

Den gode nyhed er, at du kan komme ned i vægt på en sund og naturlig måde. Og fastholde din ønskevægt!

Det tager tid, at lære noget nyt. Det kræver tålmodighed at tilegne sig nye vaner.

Måske bliver du nødt til at kæmpe en sej kamp, før den nye livsstil er en naturlig del af dit liv. Men måske går det hurtigere, end du forventer!

Fordelene ved den kost- og livsstil, du vil læse om her, er:

 • Du får en slank og sund krop

 • Du mindsker i høj grad risikoen for en lang række sygdomme — og lider du af forskellige skavanker eller sygdomme, er der god mulighed for, at programmet også vil hjælpe på det

 • Du vil føle dig friskere og bedre tilpas

 • Du øger dine chancer for at leve længere

 • Du kan og bør spise, når du er sulten — og du bør spise dig mæt til dine måltider

 • Du behøver ingen faste spisetider, hvis du ikke ønsker det, og du behøver ikke at spise “kedelig slankemad”

Sikker Slank i 7 trin er skrevet i den rækkefølge, som er lettest at følge for de fleste mennesker, og derfor giver de bedste resultater.

Slanke mennesker tror ofte, at overvægtige “bare skal tage sig sammen”. Men det er ikke der, problemet ligger.

Måske har du fået den idé, at du er overvægtig, fordi du har mindre selvkontrol end slanke mennesker, eller fordi der er noget andet galt med dig.

Ingen af delene er rigtige!

Du er blevet overvægtig, fordi du aldrig er blevet fortalt, hvordan tingene hænger sammen – eller fordi det hidtil har været for svært at følge et sundt og sikkert slankeprogram.

Kun når du har nået din idealvægt på en sund måde — ved at forbedre din kost og livsstil som beskrevet i Sikker Slank– er det let eller overkommeligt at fastholde den vægt, du ønsker.

Hvis du allerede har en række forfejlede slankekure bag dig, har du måske næsten opgivet troen på, at det nogensinde vil lykkes for dig at nå din idealvægt.

Men det vil det!

Det kræver en indsats at komme ned i vægt, men gør du det rigtigt, behøver det ikke at være så svært endda. Det er sandsynligt, at forholdsvis enkle justeringer i dine kostvaner og livsstil vil gøre en stor forskel.

 • Hvad er grunden til, at de fleste mennesker indtager langt flere kalorier, end de har brug for?
 • Hvorfor virker de næringsfattige (men kalorierige) fødevarer ofte mere tillokkende, end sunde næringsrige fødevarer?
 • Hvorfor er det så svært for de fleste at indføre de nødvendige ændringer i kost og livsstil?

Mere om det og meget andet i bogen Sikker Slank i 7 trin, men bruger du det, du læser på denne side, er du allerede godt i gang.

Først og fremmest…

Vær motiveret og målbevidst

Du når ikke din idealvægt, medmindre du er motiveret til forandring. Du skal være villig til at fortage de nødvendige ændringer. Det er klart nok. Men hvordan gør du dig selv motiveret? — Ikke kun de første dage, men længe nok til, at du faktisk opnår den slanke krop, du ønsker?

Du bliver nødt til at være tilstrækkelig motiveret og vide, hvordan du griber tingene an.

Det gælder om, at gøre dig selv motiveret, og holde dig motiveret. Hele vejen. Indtil du har nået dit mål.

En rundspørge blandt abonnenter på de slanketips, som jeg skriver for Jubii, viste faktisk, at det største problem for de fleste overvægtige er, at holde motivationen oppe.

Det har også vist sig, at mange abonnenter på Jubii Slanketip føler, at de har lettere ved at holde sig motiveret og inspireret, når de næsten dagligt modtager slanketips og slankeopskrifter.

Du kan tilmelde dig Jubii Slanketip her.

Spis frugt og MASSER af grøntsager

Du er blevet overvægtig, hovedsageligt fordi du har spist for meget af det forkerte.

Ved at lave om på dine kostvaner, kan du populært sagt spise dig slank.

Det er ikke, hvor meget du spiser, men hvad du spiser, der er afgørende for din succes med dette slankeprogram.

Ved at vælge de rigtige fødevarer, kan du spise dig mæt hver gang du er sulten, og alligevel tabe dig.

Du skal:

 1. Vælge de sunde, næringsrige fødevarer, som er forholdsvis fattige på kalorier.
 2. Undgå eller begrænse din indtagelse af fødevarer, som indeholder for mange kalorier, i forhold til hvor meget de mætter.

Det uddybes i bogen, men den bedste kategori af fødevarer, når du vil ned i vægt, er grøntsager.

Du kan spise løs af stort set alle grøntsager, helt uden at tænke på, hvor meget du spiser! De indeholder så få kalorier, at jo flere du spiser, desto lettere vil du have ved at komme ned i vægt. (Du bruger i mange tilfælde flere kalorier på at spise og fordøje grøntsager, end de indeholder).

Frugt er især velegnet som sunde mellemmåltider og som “dessert”.

Det gælder om, at din daglige kost opfylder din krops behov for vitaminer, mineraler, og andre livsvigtige næringsstoffer.

Efterhånden som du indfører flere og flere sunde og slankende fødevarer i din daglige kost, bliver du også mindre fristet til at spise slik, kager eller andet, som du tager på af.

Du vil ikke alene blive slankere, du vil også føle dig sundere og friskere – og, fordi det er en indføring i en sund livsstil, vil du måske også efterhånden slippe for eventuelle skavanker og sygdomme.

 

“Kære John.
Jeg vil lige melde tilbage hvordan der er gået mig efter jeg har købt bogen “sikker slank i 7 trin”.
Jeg kan ikke mindes hvornår jeg sidst har været så frisk og sund som nu…… I går hoppede jeg i to par bukser, som jeg sidst kunne passe sommeren 98.… Slutteligt kan jeg fortælle, at jeg har bestilt bogen til min søster (hun er ikke det jeg vil kalde overvægtig 165 og 55 kg).Men hun har det simpelthen så godt efter hun har læst din bog.

Den nye kost giver meget energi, og de par kg som hun gerne vil tabe, er nu røget. Det betyder meget for hende, at jeg har forståelse for, at hun også vil leve sundt og tabe et par kg. Hendes tøj strammer jo også når hun har taget på…”

Mange positive hilsener
Maibritt Lillethorup Nielsen

 

 Bestil bogen her
Bestil Det Personlige Sikker Slank Program her

Spis kun lidt fedt – men nok af den gode slags

De fleste mennesker spiser 2-3 gange så meget fedt, som de har brug for.

Heldigvis har en del overvægtige dog efterhånden lært at spare på fedtet.

Selv om det især er fedtet i kosten, der sætter sig, skal du ikke helt undgå fedtstoffer.

For lidt fedt giver nemlig også problemer.

Din krop behøver fedtstoffer for at fungere. Den behøver dem til at danne hormoner, for at kunne optage visse vitaminer, og for at udføre andre vigtige funktioner.

Du skal altså sørge for:

 1. At få tilstrækkelige mængder fedt, uden at få for meget
 2. At det fedt, du indtager, er den gode slags

Spis kulhydrater – men den rigtige slags

Kulhydrater er de dele af kosten, som din krop bruger til brændstof. Kulhydrater findes i varierende mængder i vegetabilske fødevarer – altså f.eks. i kornprodukter, bælgfrugter, grøntsager og frugt.

Raffinerede kulhydrater er kulhydrater, der har fået fjernet de fleste kostfibre, vitaminer, mineraler mv. Det drejer sig især om hvidt mel og sukker. Og vi danskere er blevet storforbrugere af raffinerede kulhydrater — hvilket er en væsentlig grund til, at vi i disse år oplever en sand epidemi af overvægtige.

De fleste raffinerede kulhydrater fylder og mætter her og nu, men en time senere er du sulten igen. Din krop føler sig snydt, og råber stadig på vitaminer, mineraler og andet, den mangler.

Du kommer alt for let til at overspise og indtage for mange kalorier i løbet af dagen.

Når du spiser sund mad, opfylder du din krops behov for næringsstoffer, og du oplever en mæthed, der holder længere.

Læs mere om kulhydrater — og hvilke, der egner sig til din slankekur, og hvilke, der ikke gør — i bogen Sikker Slank i 7 trin.

Få nok protein – men fra sunde fødevarer

Proteiner er livsvigtige stoffer, der findes i næsten al mad, du spiser. Proteinerne i din kost bliver især brugt til at opbygge og reparere kroppens celler. Dine muskler, din hud, dine knogler, dine negle — og alt det andet din krop består af — er i stor udstrækning opbygget af protein.

De fleste mennesker får rigeligt protein i kosten. Men nogle ganske få overvægtige spiser så ensidigt, at de får for lidt.

De fødevarer, der indeholder mest protein, er nødder, mandler, frø, bælgfrugter (bønner og ærter) samt animalske fødevarer — altså kød, fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter.

Hvis du ønsker at tabe dig på en sund måde, er de proteinrige kategorier af fødevarer langt fra lige gode.

Animalske fødevarer øger risikoen for flere af de såkaldte civilisationssygdomme, herunder sukkersyge, hjertekarsygdomme, gigt og kræft. Spiser du kød og andre animalske fødevarer, så hold dig til moderate mængder og spis så magert som muligt. Fisk i små mængder er sundt — i det mindste for mennesker, der får for lidt af de vigtige omega-3 fedtstoffer, som fisk er så rige på.

Nødder og frø er sunde, men indeholder meget fedt. Sundt fedt ganske vist, men det bliver let for meget, så længe du ønsker at tabe dig. Spis kun små mængder mandler, nødder og frø.

Det er langt sundere at få dit behov for protein dækket ved at spise vegetabilske fødevarer, end ved at spise animalske fødevarer, så prøv gradvist at erstatte kød, fjerkræ, æg og mejeriprodukter med vegetabilske fødevarer.

Alle fødevarer indeholder protein, ikke kun kød og animalske fødevarer, som nogle mennesker tror. Det er derfor næsten umuligt at komme til at mangle protein, blot kosten er nogenlunde fornuftig.

I forhold til kalorieindholdet indeholder grøntsager lige så meget protein som kød. Det er altså ikke det grønne, du skal spare på, hvis du ønsker kvalitetsprotein!

Spar på de tomme kalorier (altså sukker, hvidt brød, sodavand, olie mv.) og spis masser af grøntsager, suppleret med andre vegetabilske fødevarer.

Eftersom alle sunde fødevarer indeholder protein, vil en sund og varieret kost — der består af frugt, grøntsager, fuldkornsprodukter, bønner og nødder, samt ingen eller kun få tomme kalorier – helt naturligt indeholde nok protein.

Du kan naturligvis sagtens spise kød og andre animalske fødevarer og alligevel tabe dig, men begræns din indtagelse af animalske fødevarer så meget som muligt, og vælg i stedet hovedsageligt de sunde fødevarer.

 Bestil bogen her
Bestil Det Personlige Sikker Slank Program her

Spis – men kun når du er sulten

Ved at vælge de rigtige fødevarer, kan du spise al den mad, du har lyst til, og alligevel tabe dig.

Du behøver i hvert fald slet ikke at være sulten.

Hvis du spiser en næringsfattig kost (som indeholder for få vitaminer mv.), har du lettere ved at blive overvægtig, fordi mangelfuld kost kan øge din appetit.

Mangler din krop vigtige næringsstoffer, øges din appetit i et forsøg på at få de manglende næringsstoffer. Det er en af grundende til, at en effektiv slankekost skal indeholde næringsrige fødevarer, som er forholdsvis fattige på kalorier. Det er derfor, at sund mad er god slankemad.

Motion er ikke nær så vigtig som kosten

… men motion hjælper alligevel godt til!

Selv om det faktisk godt kan lade sig gøre at komme ned i vægt, uden at dyrke motion, er der flere grunde til, at det hele på længere sigt bliver meget lettere, når du sørger for at bevæge dig nok.

Har du dårlige erfaringer med motion, tænker du måske på motion som noget, der er besværligt, gør ondt eller giver dig åndenød. Men motion betyder blot bevægelse af kroppen …

Og det er alt, hvad det drejer sig om!

Der er ingen grund til, at du opgiver tanken om at bevæge dig, blot fordi du måske ikke har lyst til at dyrke ihærdig motion eller sport hver dag.

Enhver form for fysisk aktivitet tæller med! — også det huslige, havearbejde og en gåtur i naturen øger forbrændingen af fedt.

Motion er altså ikke nær så besværligt, som det lyder. Leg, dans, cykling, rengøring, havearbejde, gåture og lignende, er alt sammen med til at få dig ned i vægt.

Det er ikke helt lige meget hvordan og hvornår, du dyrker motion — ikke al motion er lige effektiv. Men i første omgang bør du koncentrere dig om at gøre noget ekstra for at holde kroppen i gang.

Tag trappen i stedet for elevatoren, brug cyklen i stedet for bilen, stå af bussen et eller to stoppesteder før dit bestemmelsessted og gå det sidste stykke, spil bold sammen med ungerne, dans rundt i stuen … hvad som helst, der forøger dit aktivitetsniveau.

Tænk på, at jo mere du bevæger dig, desto mere stiger dit stofskifte og din fedtforbrænding!

 

“Efter at have prøvet alverdens ‘slankekure’ over de sidste mange år, blot for hver gang at ende med at veje lidt mere, var det med nogen skepsis, at jeg hørte om ‘Sikker Slank’ …
I mit tilfælde var målet et spørgsmål om at genvinde så meget af min tidligere form, at jeg uden besvær igen kunne gå op på 4. sal (hvor jeg har min lejlighed) samt at kunne holde ud at se billeder af mig selv igen uden at skamme mig.
Jeg gik i gang i starten af maj og oplevede hurtigt, at det virkede – jeg tabte mig faktisk.Samtidig – og noget overraskende – har jeg fået det bedre på en lang række andre områder:Jeg er mere produktiv og kreativ i mit arbejde som ledelsesrådgiver.

Jeg har det kropsligt bedre – færre mærkelige fornemmelser/smerter.Jeg er klart mere energisk – tager gerne turen nedefra og op igen til 4. sal, hvis jeg kommer i tanke om noget, jeg har glemt.

Jeg er kommet i gang med at cykle igen – dejligt.
Jeg går op på 4. sal uden at måtte tage pauser. …
Og så har jeg nu – ca. 3 måneder efter starten – tabt mig 13 kg (foreløbigt).

Det er da faktisk ikke så ringe!”

Søren Keis Hansen

 

 

Bestil bogen her
Bestil Det Personlige Sikker Slank Program her

Hvorfor er det så svært?

Det er en sejlivet myte, at overvægtige blot skal “tage sig sammen”.

Selv når du forstår alt det, du bør gøre for at tabe dig, er der stadig adskillige store forhindringer på din vej mod en sund og slank krop. Hver af dem stor nok til at slå dig ud af kurs, medmindre du er godt forberedt!

Der er mekanismer i din krop og i dit sind, som modarbejder dine ønsker om at blive slank. Det er kun ved at kende disse mekanismer, og lægge en fornuftig plan for dit vægttab, at du bliver i stand til at nå og bevare din idealvægt.

Det er bl.a. afgørende vigtigt, at du ved …

Hvordan du bryder uønskede vaner

Selv om du givetvis godt ved nogle af de ting, du bør gøre for at komme ned i vægt, har du sikkert også oplevet, hvor svært det er at ændre indgroede vaner.

Du bliver nødt til at lære, hvordan du gør den nye livsstil til en naturlig del af dit liv. Når først du har tilegnet dig de nye kost- og levevaner, går det hele forholdsvis let.

Ved at ændre på nogle ting i din hverdag, kan du gøre det lettere at spise de rigtige fødevarer. Og hvis du samtidig gør det mere besværligt at spise de fødevarer – som du har bestemt dig for at undgå — vil du helt naturligt spise flere af de fødevarer, du ønsker at indføre i din daglige kost.

Lad være med at bringe de fødevarer, som du forsøger at undgå, ind i dit hjem (især usunde, kalorierige fødevarer). Du skal heller ikke have slik, chokolade, chips mv. liggende til “uventede gæster”. Har du disse fristelser omkring dig, risikerer du at overgive dig til dem eller bruge for meget energi på at modstå fristelserne. Du undgår at blive fristet ved ikke at have fødevarer, som du forsøger at undgå, i din nærhed.

Sørg derimod for at have rigelige mængder sunde fødevarer lettilgængelige. Altså frugt, grøntsager, bælgfrugter og andre sunde og uraffinerede fødevarer.

Mange fødevarer er blevet fremstillet for at appellere til din medfødte og tilvænnede smag for sødt, salt og fedt. Du må overvinde din trang til at spise disse fødevarer. Og det er meget lettere at overvinde trangen, når de ikke er i nærheden.

Du kan læse lidt mere om, hvordan du ændrer vaner i bogen “Sikker Slank i 7 trin” – og især bogen Kunsten at ændre vaner, som jeg anbefaler du læser, evt. i forbindelse med Det Personlige Sikker Slank Program,men husk at når først det er lykkedes for dig at bryde en uønsket vane, og du er begyndt at holde af det nye i dit liv, bliver det forholdsvist let for dig at nå din idealvægt!

 

“Jeg har nu været på din slanke-“kur” i to uger, og det går faktisk bedre end forventet. Det nye jeg har lært (f.eks. *hvorfor* raffinerede kulhydrater ikke er godt) samt den gradvise måde man kan indføre tingene på gør at det ikke har været overvældende svært at vende en livstids forfærdelige vaner. (Faktisk overraskende nemt.)Blandt andet savner jeg næsten ikke søde sager. Bortset fra i eftermiddags. Der havde jeg pludselig trang til et stykke lagkage eller sådan noget. Jeg drak vand og senere et stykke fuldkorn, og det hjalp delvis. Så følte jeg mig mærkeligt rastløs, og jeg besluttede mig for at hvile hovedet lidt.

For at gøre det kort, så sov jeg tre timer. Jeg havde knapt anet at jeg var træt, og slet ikke *så* træt. Og sliktrangen var ganske væk. (Som du siger er sødt jo stimulerende, så man bruger det måske til at holde sig kørende.) … “.

Hilsen Frants

 

God søvn gør det hele lettere

Som du måske allerede har oplevet, er det lettere at leve sundt, når du er frisk og veloplagt.

Omvendt har du nok også bemærket, at du har mindre lyst til at være fysisk aktiv, når du er træt og uoplagt.

Ikke nok med det. De fleste mennesker har også en tendens til at spise forkert og for meget, når de ikke får nok søvn, eller når de sover dårligt. Samtidig falder stofskiftet, og du forbrænder mindre fedt.

 • Sørg for, at få nok søvn
 • Sørg for, at få god, uforstyrret søvn

Udskillelse af affaldsstoffer

Tungmetaller mv., der sidder bundet i fedtvævet, frigøres, når fedtet forbrændes. De vil cirkulere i blodbanen, før de bliver udskilt (f.eks. via urin, sved eller afføring).

Dette er et helt overset problem, som næsten alle (måske alle) overvægtige løber ind i, når de begynder at tabe sig. Er du ikke bevidst om problemet, kan det måske endda få dig til helt at opgive dit slankeprojekt.

Læs, hvad du kan gøre ved problemet i bogen Sikker Slank i 7 trin.

Sund slankemad

Bogen indeholder et kapitel med råd og tips til sind slankemad samt et lille udpluk af opskrifterne fra bogen “303 Slankeopskrifter”.

Du får tips og vejledning til, hvordan du tilrettelægger din helt egen slankekur – som passer til netop dit temperament og lyst. Som passer til netop din smag.

Bogen 303 Slankeopskrifter er del af Det Personlige Sikker Slank Program, hvor du lærer at sammensætte dit helt eget effektive slankeprogram.

Hold vægten … og forbliv slank

Der er mange slankekure, som kan få dig ned i vægt, men som ikke holder på længere sigt. Blot én ud af fem, der går på en skrap slankekur, opretholder den nye vægt gennem længere tid. De øvrige fire ud af fem tager hurtigt på igen.

Det virker måske umiddelbart som om, at det er lettere at gennemføre en slankekur i et stykke tid, og derefter igen leve, som du plejer, end det er at gøre sunde kostvaner til en naturlig del af din hverdag.

Eftersom du jo ønsker at beholde den slankere skikkelse, er løsningen et vægttab opnået ved hjælp af ændrede kostvaner og en ny livsstil.

Spørgsmålet er ikke kun, hvordan du kommer ned i vægt, men i høj grad også hvordan du bevarer din idealvægt, når dine bestræbelser har givet dig succes.

Foretrækker du at beholde den slankere skikkelse, er løsningen et sundt vægttab ved hjælp af ændrede kostvaner og en ny livsstil.

Bogen Sikker Slank i 7 trin er skrevet med tre formål:

 1. At gøre det så let som muligt for dig at nå din ønskevægt.
 2. At gøre det muligt for dig at tabe dig på en sund måde.
 3. At gøre det lettere at holde vægten nede, når først du har nået din idealvægt.

Bogen har allerede hjulpet tusindvis af danskere ned i vægt på en sund og sikker måde.

Og måske har du læst eller hørt om mange, der har haft succes med bogen, men alligevel næsten opgivet troen på, at det nogensinde vil lykkes for dig, at nå din idealvægt.

Men det kan lade sig gøre!

Lever bogen ikke op til dine forventninger, sende du den blot retur, og får dine penge tilbage med det samme! Bestil bogen her

Jeg anbefaler, at du gennemfører Det Personlige Sikker Slank Program, hvor du ud over et resume af bogen Sikker Slank i 7 trin også får andre bøger med og har mulighed for at modtage gratis rådgivning!

Sidst updateret 10-07-2007